Psihološka priprema (Coaching)

Fitness i wellness coaching
Coaching je proces potpore postizanju ciljeva i realizacije punog osobnog potencijala. Coach stvara odnos povjerenja i sigurnosti za klijenta te upotrebom komunikacijskih tehnika i alata omogućuje klijentu dostizanje onoga što želi.
Što mi coaching omogućuje?
U fitness i wellness coachingu, fokus je na osobnim ciljevima postizanja fizičke, mentalne i socijalne dobrobiti. Ono što možete postići je dugoročna promjena jer se, za razliku od „brzih popravaka“ fokusiranih isključivo na fizičke simptome, bavite stvarnim uzrocima i razlozima zašto ih imate, zašto ih ne želite imati, kakve rezultate želite imati te kako da te rezultate ostvarite.
Coaching se idealno kombinira sa svim oblicima treninga jer mu je podržavaju isti cilj. Ciljevi koje želite postići svojim treningom i aktivnostima u Virtus-u postaju dostižni, put do njih zanimljiv i olakšan, a vi  motivirani. Vaš cilj može biti:
- smršaviti
- bolja kondicija
- smanjenje postotka masti
- bolje zdravlje
- usvajanje zdravih navika
-  povećana motiviranost
- smanjenje stresa
- povećanje mišićne mase
- bolja disciplina

Coaching Vam pruža  priliku, strukturu i podršku da postignete svoj cilj -  na putu do uspjeha niste prepušteni sami sebi. Kroz coaching upoznajete sebe, svoje sklonosti, svoje „okidače“ stresa, svoje jake i slabe strane, kako strukturirati put od sadašnjeg trenutka do postizanja cilja te kako se motivirati. Osim što Vam pomažu da postignete trenutni cilj,  to znanje, vještine i osobnu snagu usvajate zauvijek i na raspolaganju su Vam za uspješnije nošenje sa svakodnevnim teškoćama.
Kako?
Psihološka komponenta u  klasičnom je fitness i wellness pristupu  donedavno bila zanemarivana. Suvremeni pristup uzima ju u obzir te u fitness i wellness uklučuje uslugu coachinga. Virtus Wellness prepoznao je korisnost i potrebu za ovom uslugom te ju učinio dostupnom.  Na raspolaganju Vam je individualni coaching te coaching u grupnom kontekstu.
Individualni coaching
Proces čine individualni susreti koji  po potrebi mogu biti i telefonski i/ili putem  e-maila. Prvi korak je dogovor o vremenu, mjestu i očekivanjima. Dalje s coachem prorađujete teme kao što su: - određivanje teme kojom se želite baviti
- definiranje cilja
-  shvaćanje sadašnjeg psiho – fizičkog stanja te utjecaja koje ima na postizanje cilja
- stvaranje strategije, plana i konkretnih akcija za postizanje cilja
- uočavanje osobnih karakteristika koje utječu na ponašanje i kako ih promijeniti
- prepoznavanje i definiranje navika koje su loše – štete nastojanju da postignete cilj
-  kako ih promijeniti / usvojiti dobre navike koje pomažu postizanje cilja
-  zašto želimo postići što želimo
- zašto nam nije jednostavno
-  kako se uspješno motivirati
- kako biti discipliniran
- kako ustrajati ...

Kako je proces u potpunosti individualan, teme se ne pojavljuju određenim redoslijedu već se isprepliću.  Broj potrebnih susreta varira i dogovara se. Općenito, 5 – 6 susreta po sat vremena  je dovoljno za postizanje promjena u postavljenim ciljevima.

Coaching u grupi i grupna podrška

Proces čini unaprijed dogovoren broj  susreta u živo s grupom i coachem.
Coachingom u grupi također radite na svom osobnom cilju te se bavite temama kao iu individualnom coachingu. Razlika je u dvije svari. Prva je da coach strukturira susrete prema temama, dakle postoji određeni redoslijed te svi članovi prolaze te teme istovremeno.  Drugaje da coachmoderira  grupnu dinamiku kako bi svi članovi dobili jednako vremena i pažnje za rad na svom cilju i pitanja koja imaju.
Grupa djeluje kao okolina u kojoj se osjećate podržano i osnaženo, daje sustavnost, temeljitost i redovitost kao dodatne elementi koji  djeluju vrlo pozitivno na postizanje cilja.
Grupa sadrži minimalno 6, a maksimalno 10 članova.  Ciklus traje  4 – 6 susreta po 60 – 90 min, ovisno o broju članova i dogovoru o preferiranoj dinamici (manji broj duljih ili veći broj kraćih susreta).

I na kraju:

Želite li postići svoj cilj?
Voljeli bi ste da taj rezultat potraje?
Pokušavate sami, ali ne uspijevate?

Pružite si priliku postići svoj cilj i puni potencijal trajno.

Javite se s povjerenjem za dodatne informacije i dogovor svog susreta!

Kontakt
Vanja Varga, dipl.psiholog

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Zagrebački plivački klub

Zagrebački plivački klub

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

HAVK Mladost

HAVK Mladost

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Wellness fitness klub "VIRTUS"

 

Adresa: Veprinačka 16, Zagreb, Hrvatska

Tel./mob: 099 533 3363
info@virtus-wellnes.hr

 

Radno vrijeme:

Pon - Pet: 6:00 - 24:00
Sub: 8:00 - 24:00
Ned: 9:00 - 24:00