Kuterovac najbolji kondicijski trener

Laureatom ga je proglasila Udruga hrvatskih kondicijskih trenera i to prigodom otvaranja 11. godišnje međunarodne konferencije za tjelesnu pripremu, tradicionalnog trodnevnog stručnog skupa u organizaciji Kineziološkog fakulteta.

O Kuterovčevu značaju za olimpijsko zlato najpozvaniji je bio govoriti njegov šef Ratko Rudić, čovjek koji ima četiri trenerska olimpijska zlata:

- Imao sam sreće da sam u Londonu imao izuzetnog kondicijskog trenera koji ne samo da razumije specifičnost sporta nego se i jako dobro povezao s igračima što je jako povoljno utjecalo na njihovu mnotivaciju. Inače, u počecima moje trenerske karijere mi smo bili uskraćeni za ovakve skupove pa smo na sve načine pokušavali saznati kako to rade Sovjeti i Amerikanci. Puno smo eksperimentirali i lutali pa je današnjim trenerima puno lakše.

Kondicijski su treneri oni koji, po opisu svog posla, moraju gurati sportaše do pa i preko granice boli.

- Tada se razvijaju snažne emocije, od velike ljubavi do mržnje, no vi kao kondicijski trener ne smijete podilaziti sportašu jer vam se to, dugoročno gledano, obije o glavu. Uostalom, sve su to dugogodišnji profesionalci i oni vrlo dobro znaju što im je za uspjeh potrebno. Najvažnije je procijeniti svakog igrača, ali i momčad u cjelini, vidjeti da li je, recimo, kontraška ili snagatorska i tome prilagoditi kondicijske pripreme - objasnio je Kuterovac.

HAVK Mladost

HAVK Mladost

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Zagrebački plivački klub

Zagrebački plivački klub

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Wellness fitness klub "VIRTUS"

 

Adresa: Veprinačka 16, Zagreb, Hrvatska

Tel./mob: 099 533 3363
info@virtus-wellnes.hr

 

Radno vrijeme:

Pon - Pet: 6:00 - 24:00
Sub: 8:00 - 24:00
Ned: 9:00 - 24:00