Redovito vježba tek 1% hrvatskih građana!

Redovitim oblikom rekreacijske vježbe redovito se bavi samo 50 000 ljudi u Hrvatskoj, u prosjeku vježbaju dva puta tjedno, a najupornije su žene u dobi od 35 do 45 godina.

Ovaj poražavajući prosjek daleko je ispod europskog i američkog standarda. Naime dok se kod nas kakvom takvom vježbom bavi oko 10 posto populacije, u Europi to čini 50 posto, Njemci su najrevniji vježbači i redovito vježba njih 40 posto, dok se u SAD-u redovito ili neredovito rekreira jedna trećina stanovništva. Jak motiv za redovito vježbanje hrvatskim je građanima uglavnom kronični zdravstveni problemi koji se mogu kontrolirati ili riješiti vježbanjem, poput jačanja krvožilnog sustava, jačanja mišića trupa zbog problema s kralježnicom, dijabetes ili visoki tlak. Sljedeći na popisu motiva su eliminacija stresa i želja za boljim raspoloženjem.

Najčešći vježbači često su visokoškolovani poput profesora ili liječnika, a oni koji najbrže odustaju su trendseteri jer je praćenje određenog trenda kratkotrajna zanimacija. Jednako brzo odustaju i oni koji do fitness centra ili bazena moraju duže putovati i dodatno se organizirati za redovito vježbanje.

Zagrebački plivački klub

Zagrebački plivački klub

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

HAVK Mladost

HAVK Mladost

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Wellness fitness klub "VIRTUS"

 

Adresa: Veprinačka 16, Zagreb, Hrvatska

Tel./mob: 099 533 3363
info@virtus-wellnes.hr

 

Radno vrijeme:

Pon - Pet: 6:00 - 24:00
Sub: 8:00 - 24:00
Ned: 9:00 - 24:00