Dijagnostika i izrada programa

U radu s klijentima vrlo je bitno uočiti moguće nepravilnosti u tjelesnoj posturi i funkcionalnosti pokreta, pa sukladno tome djelovati.
Dijagnostička metoda za procjenu učinkovitosti lokomotornog sustava koju radimo s našim klijentima je Funkcionalna procjena pokreta (Functional movement screen; FMS), a najviše se odnosi na procjenjivanje stabilnosti i mobilnosti različitih dijelova tijela. Filozofija FMS-a zagovara tezu kako svaki mišićni zglobni sustav mora obavljati temeljnu funkciju, kako bi tijelo kao cjelina funkcioniralo na učinkovit način.

Ljudsko tijelo nije konstruirano da “bulji“ u monitor i sjedi u fotelji cijeli dan. Konstruirano je da hoda, trči, penje se, skače, gura, povlači, visi, saginje se itd. Sve ove pokrete i aktivnosti neki ljudi pokušavajuzamijeniti vježbama u teretani, ali tradicionalne fitness sprave i vježbe su dizajnirane tako da izoliraju određene mišiće na način da se koriste pokreti u određenoj vježbi koji su “neupotrebljivi“, tj. razvijamo muskulaturu koja je upotrebljiva samo u teretani, dok funkcionalnim treningom pogađamo više mišića i zglobova odjednom te tako razvijamo funcionalne pokrete koji su srodni pokretima koje izvodimo u svakodnevnom životu.

Zagrebački plivački klub

Zagrebački plivački klub

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

HAVK Mladost

HAVK Mladost

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing eli...

Wellness fitness klub "VIRTUS"

 

Adresa: Veprinačka 16, Zagreb, Hrvatska

Tel./mob: 099 533 3363
info@virtus-wellnes.hr

 

Radno vrijeme:

Pon - Pet: 6:00 - 24:00
Sub: 8:00 - 24:00
Ned: 9:00 - 24:00